EENLokaal ziet hoogspanningslijn door Klingerberg graag verdwijnen
door: Leon van den Beucken

Dwars door de Blerickse wijk en de bijbehorende parken loopt een hoogspanningslijn. Niets nieuws zou je zeggen, die loopt er al sinds 1938. Toen was de Klingerberg nog agrarisch, na eind jaren 70 kwam er een woonwijk maar de masten en kabels zijn gebleven.

EENLokaal ziet mogelijkheden om deze weg te krijgen en hiervoor ondergronds te bekabelen of de lijn te verplaatsen. Dat zou de leefbaarheid ten goede komen. De overheid geeft daar de mogelijkheden voor en EENLokaal raadslid Leon van den Beucken stelde hier vandaag vragen over.

De gemeente Venlo heeft namelijk één hoogspanningslijn die in aanmerking komt om mogelijk onder de grond gestopt te worden en die loopt nou juist door delen van Blerick.

EENLokaal vraagt het college op om hiermee aan de slag te gaan en dan nog kan het een paar jaar duren voor er iets gebeurt maar het is nu het goede moment om hiermee te starten. Voor de toekomst.
Via de voorzitter, de heer Pasmans, heeft Energiecoöperatie Samenstroom Venlo ons al aangegeven ook voorstander te zijn van het ondergronds bekabelen.

De gemeente Peel en Maas heeft zich begin dit jaar al aangemeld voor een onderzoek naar de mogelijkheden, voor een soortgelijke situatie in Kessel en Kessel-Eik.