vervolg: EENLokaal ondertekend Regenboog stembusakkoord vervolg: EENLokaal ondertekend Regenboog stembusakkoord

Bij aanvang van de afgelopen periode heeft EENLokaal zich er zeer sterk voor gemaakt om inclusiviteit als A-dossier op te nemen in het programma van de gemeenteraad. Voor ons geldt inclusiviteit voor iedereen, wij zijn geen partij die aan doelgroepenbeleid doet. Iedereen telt mee en doet mee. Onze partij staat midden in de samenleving en dat weerspiegelt zich ook in de samenstelling van de fractie en de partij. Jong/oud, man/vrouw/genderneutraal, westers/niet-westerse afkomst, hetero/niet-hetero, blond/roodharig, Limburgse achtergrond/niet-Limburgse achtergrond etc. het maakt allemaal niet uit. Het gaat erom dat jij je prettig voelt in je eigen vel.

We zullen LHBTI-organisaties ondersteunen daar waar het nodig is, net zo goed dat we alle andere organisaties in de gemeente ondersteunen die het nodig hebben. Voorlichting op scholen is daar zeker een onderdeel van en dat zullen we alleen maar toejuichen. Het idee bestaat dat dat helaas wat naar de achtergrond is geschoven de laatste jaren dus daar is zeker ook voor het COC en de gemeente werk aan de winkel de komende periode.

Het feit dat er al jaren geen plek meer is in Venlo waar COC-bijeenkomsten worden georganiseerd zien we wel als een punt waar stappen in ondernomen moeten worden. Zeker voor de jongere die worstelt met zijn/haar geaardheid, die heeft een veilige plek nodig waar ze terecht kunnen met vragen. En waar ze zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn. En dat geldt net zo goed voor de ouderen LHBTI'ers in onze gemeente.

Als regenbooggemeente zullen we op alle vlakken en op alle manieren die mogelijk zijn inclusief beleid steunen en bevorderen. Dus door het ondertekenen van het Regenboog stembusakkoord geven wij als EENLokaal duidelijk aan waar we voor staan, ook tijdens de coalitie-onderhandelingen. Daar valt ook het stimuleren van de roze loper certificaat onder, want dat er pas 4 instellingen in heel Limburg zijn die dit voeren is iets dat verder bevordert moet worden.

EENLokaal is een inclusieve partij voor en door alle inwoners van Venlo!
Terug