EENLokaal Actueel

Facebook

Discussieer mee op ons Open Forum, al meer dan 1100 volgers!
Bekijk hier onze Facebook pagina
Vergeet ons niet te liken
Aangesloten bij:


Nieuwe college geinstalleerd Nieuwe college geinstalleerd

31-05-2022

Vandaag werden twee wethouders en twee nieuwe raadsleden van EENLokaal geïnstalleerd. Voor Frans, Jacques, Nanette en Ergün is dit de start voor een nieuwe en succesvolle bestuursperiode. Samen met de andere raadsleden Bram, Duran, Leon, Lonneke, Tugba, met burgerraadslid Roel en fractieondersteuners Albert, Clim, Lau en Marjan. Wij zijn er klaar voor!


Onze mensen...
Aanpak geluidsoverlast Hout-Blerick eindelijk een feit Aanpak geluidsoverlast Hout-Blerick eindelijk een feit

29-05-2022


Er wordt al jaren over gepraat, nu is er een knoop doorgehakt. Ja, er wordt werk gemaakt van geluidswerende maatregelen voor de wijk Meuleveld, maar niet door het verhogen van de geluidsschermen zoals lang werd gedacht. Wel door het plaatsen van een diffractor.Lees meer...
Coalitieakkoord: dit zijn de wethouders en hun portefeuilles. Coalitieakkoord: dit zijn de wethouders en hun portefeuilles.

14-05-2022


Venlo heeft de komende jaren vijf wethouders. EENLokaal levert twee wethouders, CDA, PvdA en GroenLinks alle drie één. Tom Verhaegh en Jacques Smeets zijn de nieuwe gezichten in het stadsbestuur.
Lees meer bij OmroepVenlo
 Gisteren heeft informateur Ted van der Loo zijn eindadvies naar buiten gebracht. Gisteren heeft informateur Ted van der Loo zijn eindadvies naar buiten gebracht.

08-04-2022


Na goede gesprekken met alle partijen is zijn advies om te gaan bouwen aan een coalitie van EENLokaal, CDA, PvdA en GroenLinks.

Wij danken dhr. vd Loo voor zijn inspanningen en ook dank aan alle partijen voor de constructieve bijdragen tot dusver.

EENLokaal kijkt uit naar een prettige samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad.

Lees meer bij OmroepVenlo
 EENLokaal ondertekend Regenboog stembusakkoord EENLokaal ondertekend Regenboog stembusakkoord

04-03-2022


We zullen LHBTI-organisaties ondersteunen daar waar het nodig is, net zo goed dat we alle andere organisaties in de gemeente ondersteunen die het nodig hebben.

Lees meer...
Naakt zonnende daken...dat kun je niet maken! Motie EENLokaal aangenomen. Naakt zonnende daken...dat kun je niet maken! Motie EENLokaal aangenomen.

27-01-2022


Terecht zeggen veel van onze inwoners “dat ze maar eens eerst alle daken volduwen met de zonnepanelen voordat ze aan zonneweides en windturbines beginnen die het landschap verpesten.”
Daarom heeft Leon van den Beucken namens EENLokaal met veel politieke steun een motie daartoe ingediend en is deze aangenomen.


Leon van den Beucken, fractie EENLokaal.

Motie EENLokaal
Lees meer...
Aanpak verkeersgevaarlijke Emmastraat Venlo-Zuid Aanpak verkeersgevaarlijke Emmastraat Venlo-Zuid

22-01-2022


De Emmastraat in Venlo-Zuid is een zeer drukke tweebaansweg, met door groenstroken gescheiden rijbanen, en nodigt uit tot snel rijden.

Tugba Özkaya, fractie EENLokaal.

Artikel 44 vragen en antwoorden
Omroep Venlo
Hond steeds vaker paria in eigen losloopgebied Hond steeds vaker paria in eigen losloopgebied

05-01-2022


De gemeente telt drie officiële losloopgebieden voor honden. In het ene gebied rent de viervoeter zo een drukke weg op, de andere is vaak niet bereikbaar en in de derde wordt de hond steeds meer als ongewilde gast gezien. Tijd voor actie, vindt Luud Pieko.
Omroep Venlo...
Voorzichtig, positief begin voor een verbetering aanrijtijden ambulance, vooral in Arcen Voorzichtig, positief begin voor een verbetering aanrijtijden ambulance, vooral in Arcen

18-12-2021


De Dorpsraad Arcen luidde de noodklok over de aanrijtijden van spoedritten voor Arcen en daarop volgden schriftelijke vragen van EENLokaal, waarin onder andere de gemeente werd gevraagd het gesprek aan te gaan met Ambulance Zorg Limburg Noord(AZLN)

Lees meer...
Kies lokaal, Stem EENLokaal Kies lokaal, Stem EENLokaal

10-12-2021


Op vrijdagavond 10 december 2021 is tijdens de Algemene Leden Vergadering van EENLokaal de Kandidaten Kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld.

De Kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022 , kandidaat 1 tot en met 50, bestaat uit vertegenwoordigers van dorpen, wijken en kernen uit Groot Venlo.

De lijsttrekker van EENLokaal, dhr. Frans Schatorjé, is al eerder benoemd. Dhr. Schatorjé is vanaf 2018 wethouder van de gemeente Venlo. Als lijstduwer staat de bekende Venlonaar dhr. Jan Adams op de lijst.

Slogan voor de aankomende campagne is:

Kies lokaal,
stem EENLokaal!

Lees meer...

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved